Stemwerk en zangles

Vind de ongekende mogelijkheden van je stem, in zingen, maar ook in theater en presenteren. Je kan leren ontspannen te zingen en je stem op nieuwe manieren te gebruiken. Hierdoor kan je je vrijer voelen in het zingen.

In de lessen wordt er afgestemd op jouw vragen en wensen. Je kan je eigen nummers en songs kiezen. Dat mag in alle muziekgenres, van een eenvoudig lied, een popsong, een jazznummer tot klassiek. We kunnen ook aan de slag met zelfgeschreven nummers, improvisatie of theaterteksten. We gaan op zoek naar jouw manier van vormgeven, jouw eigenheid in muziek.

Zanglessen worden vooral in groepjes gegeven, maar je kan natuurlijk ook individuele lessen volgen. In groepslessen komt ook samenzang aan bod. De lessen worden geïnspireerd door de methodieken van het Roy Hart Theater.

Kinderen

Voor kinderen zijn er elke week groepslessen waar je bij kan aansluiten. In een kleine groep met kinderen van je eigen leeftijd gaan we aan de slag. Je leert ontspannen te zingen, we oefenen samenzang, we improviseren en je mag ook zelfgekozen liedjes zingen. Soms werken we, als je dat wilt, toe naar een uitvoering. Natuurlijk kan je ook alleen op les komen.

Je leert heel veel, maar plezier staat altijd voorop!

"Wat ik leuk vind aan de les is dat het altijd gezellig is. We doen veel oefeningen voor je stem. Ik heb veel zelfvertrouwen gekregen en dingen durven te doen. Ik heb geleerd om in de hoogte te zingen en in de kop en borststem te zingen."
Lisanne Paalman (18 jaar)

Jongeren

Dat geweldige popnummer helemaal eigen maken, of zingen bij je eigen piano- of gitaarspel? Meer lef ontwikkelen, ontspannen leren zingen, durven improviseren: we werken met jouw wensen. Of leer jezelf met akkoorden te begeleiden op piano, keyboard of gitaar. Je kunt terecht voor groepslessen, dan wordt er ook meerstemmig gezongen, maar ook individuele lessen zijn natuurlijk mogelijk.

Volwassenen

Bij stemwerk werken we vanuit stemverkenning toe naar het zingen. Met jouw wensen als uitgangspunt gaan we aan de slag. We kunnen werken aan meer ontspanning bij het zingen, betere resonantie ontwikkelen, eigenheid ontwikkelen bij het zingen van songs (in alle genres), improvisatie, maar ook meer zekerheid bij presenteren en voor grote groepen staan.

Als je stem op een bepaalde plek iets 'geks' doet, hoef je niet elke keer opnieuw te beginnen en te hopen dat het de volgende keer wel 'goed' gaat. Juist bij dat gekke geluid blijven zorgt ervoor dat je klank zijn weg vindt. Dat zijn spannende en interessante momenten. Ontdekken hoe de tekst van een lied jouzelf raakt, heeft als gevolg dat jij je publiek meer kunt raken. Het mooie is dat daar geen vast patroon voor is: hier hard, daar zacht. Elke keer zing je het weer anders en elke keer ontdek je meer.
Martine (45 jaar)
Sluit Menu