Viool spelen ontdekken

Vioolles bij Zin in Muziek sluit altijd aan bij jouw intrinsieke motivatie. Omdat ieder mens anders is, kijken we samen naar je persoonlijke leerstijl en muzikale voorkeur. Je leert vioolspelen door vooral te doen en te ontdekken, waarbij plezier en leren samen gaan.

Je kan in verschillende muziekstijlen de mogelijkheden ontdekken, of je eigen stukken en nummers inbrengen. Ook is leren improviseren een optie, dit kan veel plezier en een gevoel van ‘vrij spelen’ geven.

Kinderen

Bij Zin in Muziek vinden we het belangrijk dat je de muziek echt kunt beléven. Geen droge oefeningen, maar meteen begeleiding op piano of samenspelen, waardoor je ook bij het oefenen het gevoel hebt echt muziek te maken en je betrokken wordt bij de muziek die gespeeld wordt. Het wordt dan leuker, betekenisvoller en vaak ook gemakkelijker.

Je kan allerlei soorten muziek leren spelen. Van klassiek tot jazz en van popliedjes tot improviseren. We kunnen ook kijken of je zelf muziek kan schrijven. Naast dat je daar veel van leert, is dat erg leuk om te doen.

Ook wordt er regelmatig toegewerkt naar een uitvoering. Samen met andere kinderen die viool spelen, maar je kan ook begeleid worden door een leerling die bijvoorbeeld gitaar of piano speelt.

"Ik vind het leuk op vioolles. Je mag zeggen wat je wil voor liedjes. En je hoeft niet per se te oefenen, maar het is wel fijn. Dat geeft geen druk."
Eva (9 jaar)
"Iedereen kent wel dat schrikbeeld van de strenge pianojuf waarbij het nooit genoeg is en het averechtse effect hiervan op kinderen, die later zullen vertellen over de vreselijke muzieklessen die ze moesten volgen. Maar wat een verademing is Marieke dan! In haar lessen staat het kind centraal en het plezier van muziek maken. Ze laat de kinderen ontdekken wat bij ze past, soms met een liefdevol duwtje in de rug. Mijn dochter gaat met veel plezier naar naar vioolles!"
Moeder van Eva (12 jaar)

Jongeren en volwassenen

Je hebt altijd al viool willen spelen, maar nooit gekund of misschien gedurfd. Of je speelt wel al langere tijd viool, maar je bent het plezier in het spelen kwijt geraakt. Bij Zin in Muziek zoeken we naar jouw mogelijkheden en sluiten we aan bij wat jij leuk vindt. We beginnen een ontdekkingstocht, waarin we op zoek gaan naar jouw eigen manier van spelen, waarin we muziekstijlen uitproberen en waarin je kan leren improviseren als je dat wil.

Vioollessen kunnen zowel individueel, als in een duo worden gevolgd. Soms worden er ook groepjes geformeerd om samen te spelen.

Sluit Menu